top of page

Okořeňte svůj vztah. Pomohou vám afrodiziaka!

Aktualizováno: 30. 12. 2021


Nepodceňujte sílu přírodních afrodiziak. Mohou přinést do partnerství ztracenou vášeň

Koření a bylinky mají úžasné vlastnosti. Prospívají našemu zdraví, pomáhají při hubnutí – a dokážou zlepšit i náš sexuální život. Nevěříte? Vždyť ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Tak si užijte únor, měsíc lásky!


CHILLI PAPRIČKY

Pověstnou pálivost papriček způsobuje látka zvaná kapsaicin, která v těle působí protizánětlivě a detoxikačně. Má také termogenní účinky, což znamená, že v těle produkuje teplo. To napomáhá spalovat tuky, zvláště v oblasti břicha, a papričky jsou díky tomu považované také za přírodní afrodiziakum. Při jejich konzumaci totiž dochází k prokrvení celého těla včetně pohlavních orgánů a k větší citlivosti.


VANILKA

Vůně vanilky pohladí všechny smysly a to je pro začátek milostných hrátek to nejdůležitější. Povzbuzuje srdeční činnost, bojuje proti únavě a vzpružuje organismus. Afrodiziakem je vanilka proto, že jedna z jejích složek je příbuzná lidskému feromonu.


ZÁZVOR

Patří mezi nejúčinnější bojovníky proti zimnímu nachlazení, a nejen to. Zázvor má podobné účinky jako chilli – prokrvuje organismus. Díky tomu je po staletí vnímán jako velmi účinné afrodiziakum. Stačí ho přidat třeba do salátu nebo popíjet společně s partnerem zázvorový čaj.


Účinek zázvoru se nedostaví po jednom vypitém čaji, konzumovat byste ho měli pravidelně alespoň týden

ANÝZ

Koření využívané již od pradávna se v zemích Středního východu používalo a používá jako afrodiziakum, které podporuje lásku. Anýz totiž aktivuje nervový systém, zvyšuje hormonální sekreci a pomáhá také zlepšovat psychiku. Kromě toho přináší euforické pocity, protože aktivuje parasympatický systém, a podle některých zdrojů působí pozitivně i na mužskou plodnost.


SKOŘICE

Pro svou nezaměnitelnou chuť i vůni je i toto koření považované za skvělé afrodiziakum. Zmírňuje nervozitu, zlepšuje koncentraci a zrychluje vizuální reakce.


BAZALKA

Většina z nás ji zná jako skvělého pomocníka v kuchyni, já osobně ji mám nejradši v italských těstovinách nebo nasekanou do domácích hamburgerů. Málokdo ale ví, že i tato bylinka původem z Indie je úžasně funkčním afrodiziakem. Před mnoha staletími se lidé domnívaly, že bazalka vyvolává vášeň a ovlivňuje plodnost. Indičtí starci žvýkali její čerstvé listy a věřili, že pokud v domě kvete bazalka, přijde do něj mladá dívka. Listy bazalky jim totiž připomínaly dívčí genitálie.


OREGANO

Tentokrát ho nezkoušejte v kuchyni, ale při společné koupeli. Silná a štiplavá vůně udělá s vámi i vaším partnerem doslova divy. Jen to zkuste – nasypte trochu oregana do horké lázně, a těšte se na velmi erotický zážitek.


Foto: DepositPhoto


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page